Werking & voordelen van een multiseatcomputer

Principe

Het principe van een multiseatcomputer is eenvoudig. Vele computers worden zelden volledig benut. Dankzij een multiseatcomputer kan u de vrije resources alsnog benutten door meerdere gebruikers tegelijk op één computer te laten werken. Een standaard computer kan slechts 1 of 2 schermen aansturen, dit wordt opgelost door verschillende grafische kaarten in één computer te plaatsen.

Dit principe kan verdergezet worden door nog krachtigere computers te bouwen en hier nog meer gebruiks tegelijk op te laten werken. Dit biedt talloze voordelen.

Voordelen

 • Energiebesparing
  Een multiseatcomputer verbruikt tot 80% minder energie. De multiseatcomputer op zich zal meer elektriciteit benutten dan een gewone computer (gezien de extra hardware), maar in totaliteit zal het energieverbruik per gebruiker veel lager liggen. Bij een multiseatcomputer van 8 gebruikers dient u maar één computer met vier dual-head grafische kaarten te voorzien van stroom, in plaats van 8 individuele computers met elk eigen processor, moederbord,...
  Bij de samenstelling van de multiseat kiezen wij ook steevast voor energiezuinige onderdelen, en dus geen overbodige componenten die alleen maar de energiefactuur doen stijgen.

 • Eenvoudig beheer van licenties, updates,..
  Doordat er onderliggend maar 1 omgeving in gebruik is, kan u in één klap meerdere werkplaatsen updaten. Denk maar aan Windows Updates, software-updates,..

 • Besparen op licenties
  Als de licentie het toestaat, hebt u slecht één licentie voor vele softwarepakketten nodig per werkstation. Op die manier bespaart u dus snel veel geld aan licenties.

 • Plaatsbesparend
  Door het feit dat een gebruiker slechts een scherm, toetsenbord, muis, USB-poort en optioneel een koptelefoon nodig heeft, hebt u veel minder plaats nodig dan wanneer iedere gebruiker een eigen computerkast zou vereisen.

Multiseat algemene voorstellingsvideo:

Multiseat film

 

 

 

 

 

 

 

Service na verkoop

 • Bij levering van de multiseatcomputer worden het internet, de printers, het netwerk en meer direct goed geconfigureerd. Nadien maken wij hiervan een herstel-USB-Stick, zodat u in geval van storingen de multiseat computer zonder enige technische kennis opnieuw kunt installeren.
 • Al onze multiseatcomputers worden geleverd met 2 jaar garantie.
 • Onze klanten genieten onbeperkte gratis telefonische support.
 • In geval van problemen kunnen wij de multiseatcomputer van op afstand overnemen, ook als deze via router en/of firewall verbonden is met het internet.
  Uiteraard is herstelling ter plaatse ook steeds mogelijk.

Openingsuren

Maandag Gesloten
Dinsdag 09u - 12u 13u - 18u30
Woensdag   13u - 18u30
Donderdag   13u - 18u30
Vrijdag 9u - 12u 13u - 18u30
Zaterdag 9u - 12u 13u - 16u
Zondag Gesloten

 

Multiseat.be
FD-Computers bvba

Bezoek ook

Copyright © FD-Computers bvba 2024

Login