Multiseat met Linux: NIEUW MET UBUNTU 24.04 LTS
- NIEUW: Multiseat met Ubuntu 24.04 LTS Nomble Numbat, of met Linux Mint 22 Wilma (vanaf eind juni 2024)
- Geen virussen en spyware op Linux, dus geen anti-virusprogramma nodig
- Standaard uitgerust met 24" LED-schermen
- Onderhoudsvriendelijk: slechts 1 toestel te onderhouden voor meerdere gebruikers
- Uiterst energiezuinig
- Lage aanschafprijs en werkingskost per gebruiker
- Mogelijkheid om als administrator de schermen mee te volgen (optioneel)
- Mogelijkheid tot overnemen scherm van op afstand
- Geen licenties nodig
- Integreert ook in uw domein (Active Directory)
Waarom Linux?
Linux is een besturingssysteem, vergelijkbaar met Microsoft Windows. Wij hebben jarenlange expertise op het vlak van Linux en gebruiken dit zelf in onze dagelijkse werking. Linux biedt tal van voordelen tegenover alternatieve besturingssystemen:
- Linux is gratis
De Linux-varianten die wij gebruiken voor onze multiseatcomputers zijn gratis. Dat betekent dat u geen licentiekosten betaalt zoals u dat bij Microsoft Windows moet doen. - Linux kent geen virussen of spyware
Door de unieke en vooral veilige opbouw van het systeem is het systeem amper kwetsbaar voor virussen of spyware. U hebt dus geen extra software nodig om u hier tegen te beschermen. - Linux is snel
Onder meer door een uniek bestandssysteem is Linux in staat om zaken snel af te handelen. Niet voor niks wordt Linux reeds jarenlang gebruikt voor servers, waarbij men het maximum uit de apparatuur wilt halen. Het besturingssysteem vereist weinig resources voor zichzelf, zodat er meer "over blijft" voor het nuttige werk. - Linux is veelal open-source en/of gratis
Vele software voor Linux is vrij te verkrijgen. De broncode kan door iedereen ingekeken worden en meestal wordt de software gratis verdeeld. De bedrijven erachter verdienen geld met het bieden van ondersteuning, niet met de software zelf.
Voor alle betaalde softwarepaketten bestaat er nagenoeg altijd een gratis alternatief. - Linux evolueert snel
Er komen regelmatige nieuwe versies die eenvoudig geupdate kunnen worden, zodat u steeds van de nieuwste mogelijkheden kan genieten. - Linux heeft veel "standaardbaggage"
Bij de installatie van Linux vindt u altijd een ruim aanbod handige software voor bijvoorbeeld grafisch werk, messenger, tekstverwerking,..
Uiteraard dienen er ook een aantal nadelen in het achterhoofd te worden gehouden:
- Niet alle software werkt op Linux
De gekende software zoals Adobe Photoshop, Microsoft Office,... werken niet niet op Linux. Er is gelukkig wel steeds een goed alternatief voorhanden, zoals bijvoorbeeld LibreOffice voor Microsoft Office (LibreOffice is overigens ook verkrijgbaar voor Windows!). Via zogenaamde emulatie kan Windows-software soms alsnog onder Linux draaien, maar dit gaat meestal ten koste van stabiliteit. - Linux werkt niet altijd met alle hardware
Het kan voorvallen dat bepaalde hardware (bijvoorbeeld een nieuwe printer) niet direct werkt onder Linux. Het hangt veelal af van de snelheid waarmee de producenten de stuurprogramma's uitbrengen; afhankelijk van merk en model kan dit sterk verschillen. Bij aankoop van een nieuw toestel vraagt u dus best of het Linux-compatibel is.
Wilt u meer informatie of bent u niet zeker of Linux bij u past? Neem even met ons contact op en we bekijken het samen met u.